... DreamBook ...DreamHost Apps : Free WordPress hosting at your own domain and more!

R E A C T I E S

Naam: Benjamin
E-Mail: benjamin@juno.com

Reactie:

Our partners :
street value of effexor is about street value of effexor... dostinex while on tren is about dostinex while on tren... Dont know if you remember me, but anyway very good work! Good luck to all from mexico. cu you all soon. Visit us at our site and have fun!
Datum: 23 - 1 - 2014

Naam: Alexis
E-Mail: alexis@gmail.com

Reactie:

Our partners :
joliet phentermine is about joliet phentermine... zolpidem 10mg is about zolpidem 10mg... You have pretty pictures. It's a very nice website!!! our site is also very cute.
Datum: 5 - 12 - 2013

Naam: Kenneth
E-Mail: kenneth@comcast.net

Reactie:

Our partners :
nexium wholesale price is about nexium wholesale price... herpes labial is about herpes labial... Great website, keep up the good work. How about changing links with me? our site
Datum: 30 - 11 - 2013

Naam: Sofia
E-Mail: sofia@prodigy.net

Reactie:

Our partners :
inexpensive clonazepam is about inexpensive clonazepam... depakote is about depakote... It's cool!.. This is great work and it is good to meet you all. Webmaster of our site
Datum: 22 - 11 - 2013

Naam: Samuel
E-Mail: samuel@hotmail.com

Reactie:

Our partners :
buy lortab without prescription is about buy lortab without prescription... tramadol hcl used for is about tramadol hcl used for... This is a good looking website, glad to see it. You may want to visit my page too: our site
Datum: 1 - 10 - 2013

Naam: James
E-Mail: james@gmail.com

Reactie:

Our partners :
differin gel is about differin gel... casper valium is about casper valium... Wonderful and informative web site. I used information from that sites our site its great.
Datum: 9 - 9 - 2013

Naam: Isabelle
E-Mail: isabelle@yahoo.com.br

Reactie:

Our partners :
selegiline hydrochloride is about selegiline hydrochloride... weight loss treatment is about weight loss treatment... Hey I found your page while surfing the web, just figured to say nice site! Webmaster of our site
Datum: 14 - 1 - 2013

Naam: Dawn
E-Mail: dawn@rogers.com

Reactie:

Our partners :
cardiovascular assessment is about cardiovascular assessment... esomeprazole omeprazole is about esomeprazole omeprazole... i think the website is great and it is full of info. our site is also very good.
Datum: 28 - 12 - 2012

Naam: MJK
E-Mail: mjkalkhoven@ziggo.nl

Reactie:

Beste Senseo gebruikers.
Een makkelijke manier om te zien of uw Senseo wel of geen potmeter heeft voor de waterafstelling, ga als volgt te werk
Zorg dat de Senseo bedrijfs klaar is,(dus op temperatuur)zodra dit het geval is, de stekker uit het stopcontakt halen. Nu de 1 en de 2 kops knoppen tegelijk indrukken, en ingedrukt houden met een hand, en met de andere hand de stekker er weer in doen, en dan pas de beide knoppen los laten. Brandt nu de lichtring om de aan/uitknop NIET, dan heeft u een potmeter voor de waterafstelling, en voor de mensen waar de lichtring WEL brandt,(constant) die hoeven hun Senseo niet open te schroeven. Die kunnen bij Philips de Nederlandstalige instructie verkrijgen per E-mail
Groet: MJK
Datum: 29 - 7 - 2011

Naam: MJK
E-Mail: mjkalkhoven@ziggo.nl

Reactie:

Beste Senseo mensen.
Even een aanvulling op mijn reactie van gisteren op de Senseo HD7825/60 waar geen potmeter in zit om het waterniveau te regelen. Het niveau is WEL te regelen, middels de instructie die bij Philips (gratis is te verkrijgen).Verderop op deze pagina staat dat deze ook te verkrijgen is op www.onderdelensenso.nl, maar deze is in het Engels, en wie die taal niet machtig is, is het aan te bevelen om even een belletje (gratis nummer) naar Philips te plegen, en je krijgt per Mail de Nederlandse versie.
Heb ik ook gedaan, in no time de hoeveelheid water afgeregeld, en we drinken weer een lekker bakkie zoals het hoort. Het afstellen was en is een fluitje van een cent.
Dat ik bovenstaande niet eerder gedaan heb.
Groet: MJK
Datum: 28 - 7 - 2011

Naam: MJK
E-Mail: mjkalkhoven@ziggo.nl

Reactie:

Beste Senseo mensen.
Zeer goede site,laat ik daarmee beginnen. Zoals zo veel mensen tobben met te veel of te weinig water,zo tob ik met te VEEL water wat resulteerd in een slap bakje. Het betreft hier de HD 7825/60 "Viva Cafe" van Philips. Uit overwegingen die de fabrikant het beste uitkomt, zit er in bovengenoemd artikel GEEN potmetertje om de hoeveelheid water te regelen, dus met andere woorden, wil ik een lekker bakkie, dan zal ik de Senseo handmatig moeten uitzetten.(niet te hopen dat de deurbel gaat tijdens het zetten)
Voor mensen die zo,n zelfde toestel en dit probleem ook hebben, hoeven er dus niet aan te beginnen, want hij zit er echt niet in. Tenslotte nog even dit: Op www.onderdelensenseo.nl/gebruiksaanwijzing staan prachtige opengewerkte tekening van vershillende Senseo,s, ik heb er teminste mijn voordeel mee gedaan. Voor allen die nog aan het sleutelen zijn: Sucses. Groet: MJK
Datum: 27 - 7 - 2011

Naam: Oldtimer
E-Mail: mailtrain@hetnet.nl

Reactie:

Voor mensen met een Senseo hd 7820/70 is er een software methode. Download: www.onderdelensenseo.nl/files/HD782070.pdf
Daar staat in het engels beschreven hoe dat werkt.
Datum: 6 - 3 - 2011

Naam: Jochen

Reactie:

Iemand er al in geslaagd om hetzelfde te doen met de HD7860?
Datum: 10 - 9 - 2010

Naam: gert
E-Mail: gertgrofsmid@hotmail.com

Reactie:

Voor de mensen die een nieuw model hebben en bij 2 bakjes koffie halve bakjes krijgen, kijk je padhouder eens na deze zit waarschijnlijk voor 50% dicht doordat de senseo dan te veel druk opbouwt gooit hij het rest water weer in de tank en krijg je halve bakjes koffie .
Veel succes Groet'n Gert
Datum: 17 - 2 - 2010

Naam: AnneliesB.
E-Mail: poessiemauw@casema.nl

Reactie:

Hallo, wij hebben een nieuwe Senseo, model 7810 (wit met oranje). Helaas hebben ze de bodem weer veranderd.(Ziet er anders uit dan de foto's in de handleidng van dit forum) Is er iemand die weet hoe je van dit model de waterhoeveelheid kan aanpassen ? Alvast bedankt, Annelies
Datum: 17 - 4 - 2009

Naam: AnneliesB.
E-Mail: poessiemauw@casema.nl

Reactie:

Hallo, wij hebben een nieuwe Senseo, model 7810 (wit met oranje). Helaas hebben ze de bodem weer veranderd.(Ziet er anders uit dan de foto's in de handleidng van dit forum) Is er iemand die weet hoe je van dit model de waterhoeveelheid kan aanpassen ? Alvast bedankt, Annelies
Datum: 17 - 4 - 2009

Naam: Roelof
E-Mail: intruder@12move.nl

Reactie:

Hallo,

Onze Senseo geeft bij 1 kopje wel genoeg water, maar als we 2 kopjes doen..krijg je van die halve kopjes....Ik wilde het ook iets bijregelen....maar kan het stelschroefje nergens vinden..het is Type HD7810 en is ongeveer 1 jaar oud.

b.v.d voor de info

Roelof
Datum: 26 - 3 - 2009

Naam: Marcel Sluiter
E-Mail: marcelsluiter@hotmail.com

Reactie:

Het heeft even geduurd, maar ook ik geniet weer van een volle bak koffie, in plaats van al die haagse bakken van de laatste tijd. Geweldig bedank voor de tip.
Datum: 8 - 2 - 2009

Naam: monique
E-Mail: honny105@hotmail.com

Reactie:

We hebben sinds 2 jaar een senseo,het laatste half jaar gaf die echt alleen maar halve bakjes koffie.
Heb jullie site gelezen en ben aan de slag gegaan,koste best wat moeite om het beschermlaagje weg te krijgen maar toen was het ook zo gepiept.
Na twee keer bijstellen geeft ie weer heerlijk volle kopjes koffie.
IK begrijp senseo niet dat ze het niet makkelijker maken door gewoon een klepje te plaatsen waar je als het nodig is het schroefje bij kan stellen;zouden heel veel mensen blij van worden.
Datum: 4 - 1 - 2009

Naam: Annoniem
E-Mail: geenaddres@nomail.nl

Reactie:

voor iedereen die denkt dat er popnagels zitten in de senseo. dit is gezeur van philips.

wel een de achterzijde van de senseo geopend en achter de boiler gekeken daar zitten 2 hoge gaten die steun lijken te geven maar dat als je er in kijkt met een zaklamje je 2 sterschroeven ziet zitten even een bijpassende platter schroevendraaier pakken en klaar is kees

PS wel terug draaien ander valt het ding uit elkaar als je hem oppakt
Datum: 24 - 11 - 2008

Naam: Nieuwenhuizen
E-Mail: jan.nieuwenhuizen@telfort.nl

Reactie:

Volgens mij moet het niet met een inbus maar met een tork.
En wel tork 10. Hier is het iig mee gelukt. Ik keb een Senseo HD 7840 Vr. gr. Jan Nieuwenhuizen
Datum: 22 - 10 - 2008

Naam: Braden
E-Mail: braden@terra.com.br

Reactie:

This is a good looking website, glad to see it. You may want to visit my page too: oxycodone hydrocodone ... vicodin recipe ...
Datum: 19 - 9 - 2008

Naam: Ellard
E-Mail: e.hooiveld@zonnet.nl

Reactie:

Helaas doet mijn senseo 7800 niet meer. Bij het aanzetten van de senseo wordt het water nog wel verwarmt, maar als je daadwerkelijk wilt tappen geen bekend pompgeluid.
Hoe controleer je of de pomp nog goed is?
Datum: 18 - 8 - 2008

Naam: De Smet
E-Mail: noel.desmet@skynet.be

Reactie:

Ik heb navulpads van Melitta gekocht.
Na het plaatsen van zo'n pad in de houder voor 2 normale pads, bleek dat ik het deksel bijna niet kon sluiten.
Toch even stevig aangedrukt, en de zaak was gesloten.
Heel groot probleem nu, HET DEKSEL GAAT NIET MEER OPEN het schuifje zit vast in de opening.
Hoe te handelen ???
Datum: 17 - 8 - 2008

Naam: Coen
E-Mail: coendelaat@live.nl

Reactie:

Hallo ik een senseo 7810 en sinds gisteren doet hij niks meer, hij stond buiten afgedekt maar er is watergekomen op het blad waar hij op stond.
Ik heb toen nog gekeken op het lampje branden als ik hem aan zette en dat was oke.
Toen ik hem vanmiddag aanzette deed hij helemaal niets meer?
Ik heb hem al uit elkaar gehaald maar de onderkant krijg ik niet open.
Kan iemand mij helpen hoe te openen en wat er kapot kan
zijn???
Datum: 20 - 7 - 2008

Naam: Roelof
E-Mail: roelof@roelof.com

Reactie:

Even een reactie op Riet haar probleem:
Houd je pads in de juiste vorm. Zoals de fabriek ze in het pakje stopt en je ze in de winkel koopt. Het is even opletten, maar weinig werk. Dan: voorzichtig in een passende bewaardoos of bus, en: op de goede manier in je senseo. Dan krijg je donker schuim en sterke koffie. Doe je dit niet, dan kiest het hete water de weg van de minste weerstand: langs de koffie i.p.v. er over heen.
Datum: 14 - 7 - 2008

Naam: Reinie
E-Mail: theoreinie@gmail.com

Reactie:

Ik lees hier dus heel vaak dat bij de allernieuwste apparaten geen schroefje aan de onderkant zit. Bij ons dus ook niet. Ik heb hier nog geen antwoord gezien. Weet iemand hoe je die apparaten zonder gaatjes of lipjes of schroefjes opnieuw kunt afstellen?
Datum: 8 - 7 - 2008

Naam: ad van delst
E-Mail: advdelst@hotmail.com

Reactie:

Op de site kan ik lezen hoe een vastzittend deksel van de Senseo HD7801 gelost kan worden.
Wie weet wat de oorzaak hiervan is?
Groeten van Ad van Delst.
Datum: 13 - 6 - 2008

Naam: nanne

Reactie:

Dankzij deze tips probleem opgelost. Sinds een aantal maanden kwam er steeds minder koffie, laatst nauwelijks 150 ml. Nieuwe generatie senseo, lipje aan de onderkant verwijderd en met inbusje een halve slag gedraaid, toen kwam er opeens 250 ml, dat vinden we weer teveel. Weer ietsje teruggedraaid en nu is de voor ons ideale hoeveelheid van 210 ml bereikt! Bedankt!
Datum: 9 - 6 - 2008

Naam: Jaap
E-Mail: jaap@snotmail.com

Reactie:

Nou de 7810 is dus niet voorzien van een potmeter,weet iemand
welk onderdeel hier de pomptijd bepaald?
Mischien kan er ergens een andere weerstand in gesoldeerd worden.
Datum: 8 - 6 - 2008

Naam: Ron Bennett
E-Mail: rb1671@comcast.net

Reactie:

Adjusting the Senseo machine

Antwoord van Max:

I have the basic Senseo machine that I bought one month ago. Do you have these instructions in english? I live in California. Do I follow the instructions in the first part or the second part ? Do I have to remove the bottom plate?
Thankyou.
Sincerely,
Ron Bennett
Datum: 28 - 5 - 2008

Naam: ber
E-Mail: hengelogld@hotmail.com

Reactie:

als je deksel dicht zit, lang warm water over de deksel laten stromen.
Datum: 25 - 4 - 2008

Naam: riet
E-Mail: rietpool@hetnet.nl

Reactie:

Ik heb het volgende probleem met mijn senseo. De ene keer zet hij een lekker kopje koffie met de juiste sterkte en de andere keer is het een slappe bak. Je kunt dat ook meteen zien aan de wiite kleur van het schuim. Hoe kan dit en is er iets aan te doen?
Datum: 22 - 3 - 2008

Naam: wilma hendriks
E-Mail: wilmakloosterhuis@hotmail.com

Reactie:

Hallo, wij hebben ook een senseo hd 7810 geeft halve kopjes.Maar de gaatjes zoals op de foto"s heeft ons apparaat niet weet iemand hoe we dat bij dit type kunnen instellen?

gr wilma
Datum: 9 - 3 - 2008

Naam: Rob
E-Mail: sh476711@12move.nl

Reactie:

Bedankt, geweldig!

Onze Ikea Senseo-kopjes liepen steeds over en dankzij deze regeltip past alles weer! ;-)

Groeten,

Rob
Datum: 8 - 3 - 2008

Naam: willem
E-Mail: wlhart14@hotmail.com

Reactie:

geweldige site waar ik misschien en oplossing voor mijn probleem kan vinden. Mijn senseo geeft 1 cm water in het kopje en de rest pomt hij aan de achterkant terug in het water reservoir.Ik heb hem al diverse malen ontkalkt, maar geen resultaat,ik woon in de philippines dus service van philips is een probleem, overigens is dit m'n 2e senseo met het zelfde probleem
Datum: 29 - 2 - 2008

Naam: Theo Tuk
E-Mail: thw@t-tuk.speedlinq.nl

Reactie:

De site ziet er fantastisch uit. Heb ook het probleem met halve vulling van de kopjes van het type HR7810. Alleen een probleem de onderkant van deze machine ziet er anders uit als de site getoond. Geen gaatje te vinden.Wat nu?
Datum: 29 - 2 - 2008

Naam: Henk
E-Mail: kuizenga12@hetnet.nl

Reactie:

Hallo ik heb hier een senseo de hd 7810/20
maar hij doet bij 1 bakje alles goed maar bij 2 bakejs doet hij 2 halve bakjes. nu heb ik de senseo open maar ik zie nergens een instel potmeter
mijn vraag wie weet hoe ik deze kan instellen of wil dat niet.

Alvast bedankt H.Kuizenga
Datum: 6 - 2 - 2008

Naam: Erik

Reactie:

De laaste tijd druppelt mijn senseo steeds langer na. Wordt dit ook veroorzaakt door een defect driewegklep?
Datum: 6 - 2 - 2008

Naam: Rene
E-Mail: Rene@quicknet.nl

Reactie:

Mooie duidelijke uitleg over het apparaat. Een kind kan de was doen.
Datum: 2 - 2 - 2008

Naam: de sloper

Reactie:

O,ja dit nog even. Ik had ook inderdaad elke x een plas water onder het apparaat nu zet ik hem elke x uit voor ik ga vullen en heb er nu nauwelijks last meer van.
Datum: 31 - 1 - 2008

Naam: de sloper

Reactie:

Echt met 1 woord geweldig, nu heb ook ik geen last meer van die halve bakkies. Heb er welliswaar een dag over gedaan waar dat schroefje zat en hoe ik erachter kon komen waar ik die foto's kon bekijken (ben hier nl. niet mee bekent, met forrums en gastenboeken), maar geduld is een schone zaak. Ik zou zo zeggen ga hier mee door en bedankt iedereen voor tips and tricks.
Datum: 31 - 1 - 2008

Naam: Ed Donkersloot
E-Mail: e.donkersloot@erasmusmc.nl

Reactie:

Senseo(tweede versie met hevel)waterhoeveelheid afstellen:
inderdaad het lipje verwijderen en vervolgens met inbussleutel nr.2 afstellen. Voor meer water tegen de klok indraaien, voor minder water dus met de klok mee. Mijn senseo gaf "ineens teveel water?" en nu heb ik dankzij deze site weer een heerlijk bakkie koffie. Ik heb hem zodanig afgesteld mét koffiepad, totdat het voor ons gebruikelijke kopje weer op het juiste niveau gevuld was. Je kunt gerust 3x hetzelfde koffiepad gebruiken om af te regelen. Mocht ooit eens om wat voor reden dan ook de waterhoeveelheid weer verlopen, is deze methode heel gemakkelijk te herhalen!!
Datum: 23 - 1 - 2008

Naam: Connie
E-Mail: jc.busschers@home.nl

Reactie:

Hallo, ik lees hier de oplossing voor "halve kopjes" Maar ik heb net even aan de onderkant van het apparaat gekeken, maar niets lijkt op het knopje wat afgebeeld staat op de foto's op de site. Mijn senseo apparaat is een type HD 7812, wie kan me zeggen waar bij dit type het knopje zit om de hoeveelheid water te regelen. Alvast bedankt.
Datum: 13 - 1 - 2008

Naam: Jan Breumelhof
E-Mail: info@OnderdelenSenseo.nl

Reactie:

Langs deze weg wil ik jullie bedanken voor de informatie die ik nu via onze site door link. Op onze site staan alle door mij geschreven gebruiksaanwijzingen om de Senseo HD7800 HD7810 en HD7840 te repareren.
Zie http://www.onderdelensenseo.nl/?page=Gebruiksaanwijzingen
Jan Breumelhof te Delft
Datum: 8 - 1 - 2008

Naam: R. Vogel
E-Mail: oowaa@hotmail.com

Reactie:

Geweldig, 4 jaar geleden deze site tegengekomen. Altijd bewaard voor als ik het nodig zou hebben. En nu heb ik zojuist mijn alu senseo (1/2 jaar oud) bijgesteld. Het werkt weer prima!!
Datum: 6 - 1 - 2008

Naam: Ron Engelen

Reactie:

Beschrijving klopt exact; de foto's zijn ook erg handig.
Voor de ca. 4 jaar oude 7810 versies (met imbus schroef) nog 1 tip: bij de mijne hoefde ik maar een kwart slagje linksom te draaien om van een driekwart kopje weer een volle te maken.
Bedankt en succes.
Datum: 5 - 1 - 2008

Naam: geert minkenberg
E-Mail: geertminkenberg@home.nl

Reactie:

12 dec 2007 mijn alluminium senseo geeft weer volle kopjes,
lipje aan onderzijde waar de grote gleuf zit erafgescheurd, en onderliggend imbus boutje versteld.

Eindelijk weer volle kopjes
Datum: 12 - 12 - 2007

Naam: P. van Es

Reactie:

geweldig, wat je op internet wel niet kunt vinden.
Heb weer een overheerlijk gevuld koppie senseo.
En nu in een keer , lol.
Bedankt voor deze geweldige tip.

Valt wel op, garantie verlopen halve bakkies ;-0
Datum: 3 - 12 - 2007

Naam: P. van Es

Reactie:

geweldig, wat je op internet wel niet kunt vinden.
Heb weer een overheerlijk gevuld koppie senseo.
En nu in een keer , lol.
Bedankt voor deze geweldige tip.

Valt wel op, garantie verlopen halve bakkies ;-0
Datum: 3 - 12 - 2007

Naam: Peter
E-Mail: vanholst.peter@telenet.be

Reactie:

Hallo,

Ik was even aan het lezen op deze site. Ik heb een probleem dat de senseo uitvalt alvorens de tas vol is met koffie. Jullie spreken hier over een schroefje om de waterhoeveelheid bij te regelen. Het toestel is een HD7800 (een van de eerste ?). Ik vind geen schroefje aan de onderkant hiervan. Klopt dit en waar is deze waterhoeveelheid dan bij te regelen bij dit type ?
Groeten,
Peter
Datum: 28 - 11 - 2007

Naam: Peter
E-Mail: vanholst.peter@telenet.be

Reactie:

Hallo,

Ik was even aan het lezen op deze site. Ik heb een probleem dat de senseo uitvalt alvorens de tas vol is met koffie. Jullie spreken hier over een schroefje om de waterhoeveelheid bij te regelen. Het toestel is een HD7800 (een van de eerste ?). Ik vind geen schroefje aan de onderkant hiervan. Klopt dit en waar is deze waterhoeveelheid dan bij te regelen bij dit type ?
Groeten,
Peter
Datum: 28 - 11 - 2007

Naam: RJ

Reactie:

Wij hebben sinds kort een nieuwe senseo (alluminium). De oude (1e model) hebben we verkocht omdat we deze mooier vonden passen bij onze nieuwe keuken ;)
Het probleem is dat we met regelmaat geen schuim op de koffie hebben en een slap bakkie. Eerst dachten we dat de pads er dan niet goed inzaten, maar het komt steeds vaker voor. Weet iemand raad??? Komt dit vaker voor?
Datum: 18 - 11 - 2007

Naam: Martin
E-Mail: mvdk@chello.nl

Reactie:

Bedankt voor de tip. Mijn Senseo gaf te weinig water en niet heet meer. Vorig jaar een nieuwe gekocht en de defecte onder garantie laten repareren. De herstelde hebben we nu als reserve. Deze vakantie hebben we deze meegenomen naar de camping maar merkte dus dat deze te weinig water gaf. Gisteren E-care gebeld maar de garantie is voorbij. Kosten bedragen 35 euro voor herstel. Gelukkig werkt je tip prima en geheel kosteloos. Nogmaals dank.
Datum: 26 - 7 - 2007

Naam: liesbet
E-Mail: liesbet-@hotmail.com

Reactie:

bedankt voor de tip
mijn senseo gaf te weinig water en was al dood verklaard maar krijgt nu een nieuw leven dankzij deze tip werkt weer perfect
Datum: 23 - 6 - 2007

Naam: Paul
E-Mail: newz@wanadoo.nl

Reactie:

Geweldig! Ik had mijn senseo (2e generatie) helemaal schoongemaakt en nog steeds halve kopjes. Even aan het schroefje draaien en de hoeveelheid is perfect!
Bedankt voor de tip!!
Datum: 13 - 6 - 2007

Naam: Rob

Reactie:

Grappig, ik heb een senseo uit de eerste serie. Ik lees iedereen klagen over te weinig water/halve bakkies. Ik was op zoek naar een site om de hoeveelheid water eindelijk terug te kunnen draaien. Ik las een opmerking over tegen klok in draaien geeft meer koffie, ik ervaar dat niet zo, je veroorzaakt slappe hap. Drama. Nu via deze site de hoeveelheid water kunnen regelen naar koffie met smaak. Ik las ook over het lekken. Onder de deksel zit een rubber rand, die kan je vervangen, het plaatje wat daar op komt is ook vervangbaar. De Handyman-winkel heeft deze onderdelen. Nieuwe rubber steekt meer uit, drukt dus beter aan, voorkomt lekken. Issie echt weer als nieuw. Heeft ie het bij sommigen lang gedaan met het oude rubber. Het probleem speelde al in het 2e jaar.
Genoeg geweest, ik ga een bakkie zetten.
Datum: 29 - 5 - 2007

Naam: Erik

Reactie:

Wij hebben op het werk al zo een jaar of 4 een Senseo van de 2de generatie. Deze wordt zeer regelmatig gebruikt. Na het tellen van de DE-punten komen we op 13.600 bakken koffie. Enige storing na een jaar was de hoeveelheid water die minder werd. Nu ben ik eigenlijk benieuwd hoelang of hoeveel bakken de Senseo meegaat?
Datum: 24 - 5 - 2007

Naam: Gerrit van Dijk
E-Mail: gerritvan.dijk@wanadoo.nl

Reactie:

leuke site

kan sommige aanbevelingen niet terugvinden
Datum: 18 - 5 - 2007

Naam: Henny
E-Mail: info@camparo.nl

Reactie:

Beste Senseo-liefhebbers,
Er is een oplossing voor kampeerders die op de camping maar 3 of 4 ampere hebben en toch de Senseo mee willen nemen!! Kijk maar eens op www.camparo.nl
Groetjes,
Henny
Datum: 12 - 5 - 2007

Naam: John
E-Mail: email01@milsbeek.eu

Reactie:

Senseo 1e generatie type 7800 : lekt aan de onderkant, soms halve kopjes, bij twee kopjes soms ongelijk verdeeld de andere keer wel goed. Wat kan ik er aan zelf aan doen ?
Datum: 11 - 5 - 2007

Naam: joop
E-Mail: camaro1967@hotmail.com

Reactie:

toppie weer een heel bakkie koffie,dankzij jullie tips.
ik heb het nieuwe model en dat is imbusje 2 millimeter.

Datum: 4 - 5 - 2007

Naam: Rene

Reactie:

In mijn reactie van 7-4-07 had ik het over lekkage. Ik heb deze inmiddels opgelost door het vervangen van de witte "seal" in het deksel. Je kan deze zien zitten als je hem opent voor het plaatsen van een koffiepad. HEt vervangen is een fluitje van een cent:
Je schroeft het schroefje los, neemt het roestvaststalen huis in je handen, nu kan je de "seal" er heel eenvoudig uit halen en de nieuwe er in doen. Ik heb gelijk het kleine "sealtje" vervangen wat zichtbaar wordt als je het deel hebt verwijderd wat met een schroefje vast zit. Al met al nog geen 5 minuten werk.
Alles doet het weer als nieuw met een nog mooiere schuimlaag.
De onderdelen zijn heel eenvoudig via internet te bestellen maar de plaatstelijke onderdelen zaak had ze gewoon op voorraad.
Datum: 20 - 4 - 2007

Naam: O.
E-Mail: o_scherpenhuisen@casema.nl

Reactie:

Een veel gelezen probleem waar ik nu ook mee zit. Ik heb een zwart Senseo type:HD7810 waar geen volle kopjes koffie meer uit komen. Wie weet raad?
Datum: 14 - 4 - 2007

Naam: Johan
E-Mail: jkuifje@advalvas.be

Reactie:

Ik heb een Senseo II HD 7810/60 (België) ca. 4 jaar oud en er erg tevreden over, nog steeds volle kopjes. Sedert enkele weken heb ik een tweede Senseo HD7810/61 (voor de Franse markt bestemd). Deze vult de kopjes niet helemaal t.o.v. mijn ander toestel, meer dan 1 cm minder inhoud in een Senseo-kopje. Gevolg sterke koffie.
Ik las hier dat je de watertoevoer kan regelen, op het ene model vind ik inderdaad de plaats onderaan waar je dat moet regelen. Het tweede toestel dat ook 2de generatie is (enkel verschil is het logo van Douwe Egberts nu op de sluitklep staat i.p.v. Philips), de onderzijde van het toestel is helemaal verschillend, nochthans is het ook een 2de generatie.
Weet iemand waar die regeling voor de watertoevoer zit op een 2de generatie Senseo (revisie B)? Of hebben ze dit verstopt zodat je het niet meer kan bijregelen? Of is mijn toestel defect?
Datum: 12 - 4 - 2007

Naam: Rene

Reactie:

Wij hebben een "oude" senseo en deze begint nu te lekken langs het deksel op het moment dat je koffie gaat zetten. Dit duurt een seconde of 2 a 3 en dan stopt het lekken en komt er gewoon koffie uit. Wie weet de oplossing voor dit probleem, het wordt zo een beetje een zooitje.
Datum: 7 - 4 - 2007

Naam: Bruno

Reactie:

Dankzij jouw goede uitleg heb ik nu weer 3 correct werkende machines. Toppie uitleg.
Datum: 11 - 3 - 2007

Naam: Roy
E-Mail: juliasceasar16@hotmail.com

Reactie:

HAndige site!

Ik heb het probleem met de 7810, dat als ik op het knopje druk voor koffie (1 of 2 maakt niet uit) dat het een par seconden duurt voordat er ook echt water uit komt..... De pomp loopt dan wel.... Lijkt me niet echt goed....

Maar zal hem eens openmaken en van binnen bekijken, lijkt me een terugslagklepje dat niet goed werkt...

Heb nu de Service manual dankzij deze site dus :)

Keep on the good work!!
Datum: 21 - 2 - 2007

Naam: Ger van Esch
E-Mail: g.esch.2@chello.nl

Reactie:

Aanvulling op eerder bericht.
Philips geeft inmiddels 24 maanden garantie zie Senseo/Philips op aankopen gedaan na 1 januari 2002, wel aan te tonen middels een kassabon/aankoopbewijs.
Datum: 30 - 1 - 2007

Naam: Patrick
E-Mail: patrick.verbocht@pandora.be

Reactie:

Ikzelf heb een type HD7810,ik denk dat het een nieuwe uitvoering is omdat ik niets kan terugvinden op deze site,de onderzijde van mijn toestel zit geen enkel vijsje en ook geen regelschroefje,ik denk dat deze met een kliksysteem in elkaar gestoken is,wie weet raad?
Datum: 28 - 1 - 2007

Naam: Ger
E-Mail: g.esch2@chello.nl

Reactie:

Hallo 1 jaar en 10 dagen in het bezit van de 2e generatie
Senseo, ongeveer vanaf 10 dagen geleden uit het Eindhovense wonder Haagse bakkies, zou er dan toch een klokje in zitten, garantie verlopen het geklooi laten beginnen, bij Philips zijn ze denk ik goed bezig. (VOOR PHILIPS) Greoetjes Ger Trouwens MAX prima site.
Datum: 26 - 1 - 2007

Naam: Toni

Reactie:

O ja, dit kan u trouwens wat tijd uitsparen: tegen de klok in draaien om meer koffie te verkrijgen!
Datum: 21 - 1 - 2007

Naam: Toni
E-Mail: tonello@telenet.be

Reactie:

Prachtig!!! Had sinds een dag of 2 ook nog maar van die halve bakkies troost opeens, en natuurlijk geen zin om dat ding binnen te doen voor reparatie, daar dit wsl zo duur zou zijn dat je voor een paar €tjes meer een nieuw toestel kunt kopen. (mijn senseo is nu +- 2,5j oud)
Dus, ff gegoogled en kwam op deze site uit, onmiddelijk de proef op de som genomen, en inderdaad,5 minuten later had ik weer een vol bakkie ;-)
(btw, ik had ook een inbus schroefje, maar had zo geen klein maatje in huis liggen, dus ff met zo'n klein horlogeschroevendraaier geprobeerd, en werkt evengoed)Men kan trouwens zien hoe ver men draait, daar er 2 kleine groefjes zitten t.o.v. elkaar, aan de buitenkant van het inbusschroefje(zeer klein, maar doch zienbaar als men goed kijkt.
In ieder geval, bedankt voor de tip!!!
En dan ga ik mij nog een bakkie drinken :-)
Groetjes...
Datum: 21 - 1 - 2007

Naam: Mark

Reactie:

Goh...en ik maar afvragen waarom ik van die haagse bakjes kreeg....simpel met de imbussleutel en we krijgen weer normale bakjes!
Datum: 21 - 1 - 2007

Naam: pieter

Reactie:

ik had ook het probleem van halfvolle kopjes na het advies over bijregelen middels de potmeter op de printplaat begon de ellende pas dan vol dan weer half en deksel niet meer open te krijgen had bijna een nieuwe gekocht tot de pads op waren en ik andere pads ging gebruiken zelfde merk ander lotnr .wel overstroming na overstroming dus rap weer teruggeregeld naar het juiste niveau en het probleem was over.
dus probeer bij klachten eerst een ander merk of lotnr koffiepads
Datum: 5 - 1 - 2007

Naam: rob
E-Mail: mcwops@tiscali.nl

Reactie:

mijn vraag gaat over het XL waterreservoir.
ik heb een 1e generatie 7800 Senseo.
welke xl werkt daarop? bijv die van een 7810/ Senseo 2?
Datum: 28 - 11 - 2006

Naam: Petra
E-Mail: pvanmiddelkoop@gmail.com

Reactie:

Hallo,
Bedankt voor de tip. Ons apparaat doet het weer als vanouds.
De hoeveelheid water voldoet weer.
Dat scheelt weer een nieuw apparaat.
Datum: 21 - 11 - 2006

Naam: wim
E-Mail: da.ron@hetnet.nl

Reactie:

Hallo daar allemaal,ik als een verslaafde senseo drinker had het apparaat ook stuk.er kwam water onder de senseo weg ik was grrrrr.heb toen het apparaat van achter los gehaald en heb er eens goed naar gekeken kwam tot de conclusie dat de TERUGSLAGKLEP kapot was.er miste een stukje aan de onderkant, vandaar dat het water uit de pomp loopt en langs de pomp onder het apparaat vandaan komt.


geeft het apparaat ook niet de schuld we hebben hem ook al bijna 3 jaar.(HD 7810) als je meer wilt weten mail anders even dan kan ik je er ook foto`s bij sturen van voor en na..
Datum: 30 - 10 - 2006

Naam: Mark

Reactie:

Bedankt voor de tip het regelaartje aan de onderkant in te stellen. we hadden ook last van die half gevulde kopjes. ontkalken hielp niet. nu doet ie het weer goed. we hebben alleen nog last van een plas water onder de machine....
Datum: 21 - 10 - 2006

Naam: Paul
E-Mail: ssmurf@hotmail.com

Reactie:

Als het Senseo-apparaat te koud staat (bijv. caravan of bouwkeet) kan het lampje (watertank leeg) gaan knipperen, ook al zit de tank vol water.
Oplossing: apparaat rustig op (kamer)temperatuur laten komen en het probleem lost zich vanzelf op.
Datum: 14 - 10 - 2006

Naam: Rene
E-Mail: renecl@planet.nl

Reactie:

HELP !

Ik heb een nieuwe NEW GENERATION machine gekocht http://www.senseo.philips.com/index.asp?pl=NL (met LCD display) , maar nu passen de THEEPADS niet meer. Wie weet raad ?
Datum: 13 - 10 - 2006

Naam: g-j

Reactie:

super goede site zeer goede tips

Antwoord van Max:

Thanks!
Datum: 12 - 10 - 2006

Naam: Anne-Marie

Reactie:

Wij hebben een senseo, volgens mij 2e generatie. Wanneer het apparaat uit staat maar met de stekker in stopcontact begint hij ineens spontaan koffie te sputteren (er zit dan nog iets water in de watertank). Na het lezen van deze site en ook andere heb ik diverse onderdelen losgeschroefd en schoongemaakt. Wie heeft nog meer van dit soort klachten/spookachtige apparaten thuis?

Antwoord van Max:

Geheimzinnig, gebeurt dat terwijl het lampje niet brandt? Ook als hij langere tijd uitstaat? Het zou kunnen zijn dat de printplaat nat of vochtig geworden is, dan kan hij spontaan dingen gaan doen. Ik zou zeggen, zet hem een paar dagen zonder stekker in het stopcontact in een warme, droge omgeving (in de vensterbank in de zon). Wanneer hij daarna nog steeds dezelfde problemen geeft, denk ik toch dat er een fout op de printplaat zit, dan moet hij retour Philips.
Datum: 11 - 10 - 2006

Naam: roland
E-Mail: wanrooy apenstaart skynet punt be

Reactie:

De storing van de overstroming is opgelost.
Er hoort nog een rubber ringetje achter de verdeelkamer te zitten en die lagen nog in de wasbak :-)
Inderdaad vreemd, dat in de tech.manuals niet wordt gesproken van de afstelling van de waterhoeveelheid.
Maar we hebben weer koffie! :-)

Antwoord van Max:

Bijna weggespoeld!!!!
Datum: 17 - 9 - 2006

Naam: roland
E-Mail: wanrooy apenstaart skynet punt be

Reactie:

toffe site trouwens!
Mijn vorige link klopte niet.
Nog even voor degenen die een technisch manual zoeken:
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/19108/Philips_Senseo%20HD7800/1.html
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/19109/Philips_Senseo%20HD7810/10.html

Antwoord van Max:

Bedankt voor de links naar de Service Manuals. Vreemd genoeg wordt daarin de instelling van de hoeveelheid water niet genoemd.
Datum: 17 - 9 - 2006

Naam: roland
E-Mail: wanrooy apenstaart skynet punt be

Reactie:

Kk heb bij mijn senseo (hd7800/12) de verdeelkamer onder het deksel losgeschoefd om te reinigen. Het ding zit zit met 1 schroef in het midden vast. Bij uiteen nemen bestaat dit uit een plaatje met bolle elementen en een veer (dit is zichtbaar als je het deksel open doet), een rubber ring en een onderplaat met 1 bol element. Ik heb na reiniging de boel weer exact in elkaar gezet en... hij BLIJFT lekken! Het water stroomt nu over de padhouder heen. Het gaatje in de padhouder is open en voor de demontage werkt hij prima.
Het anders plaatsen (draaien) van de verdeelkamer heeft geen effect.
Zie ik nou iets over het hoofd? Er zitten geen merktekens o.i.d. op de onderdelen. Ik heb het technical manual gedownload (pdf) via:
http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2&searchstring=Senseo+HD7800%2F1.
Ook hier geen bijzondere aanwijzingen voor de montage van dit onderdeel.
Heeft iemand enig idee hoe dit is op te lossen?
Datum: 17 - 9 - 2006

Naam: Rene
E-Mail: renecl@planet.nl

Reactie:

Het 2006 model heeft geen potmeter meer :-(

Iemand een idee hoe deze af te stellen ?

Antwoord van Max:

Hmmmm, dat luidt, vrees ik, het einde in van deze site. Tenzij er nog een knutselaar onder de bezoekers is, die een experiment wil wagen...

Ik zelf heb voorlopig niet de neiging een nieuw model Senseo aan te schaffen om deze reden. Momenteel gebruik ik hem alleen voor thee.

Voor de koffie heb ik een simpele Krups Espressomachine, toch net iets lekkerder voor de cappucino!
Datum: 12 - 8 - 2006

Naam: Ellen
E-Mail: post4ellen@gmail.com

Reactie:

Ik heb een senseo titanium en ik zou graag willen weten of je bij dit model ook de waterhoeveelheid in kunt stellen die in het kopje stroomt. Er zit bij dit type senseo geen uitsparing aan de onderkant waar een schroef danwel imbus zit, zoals door anderen is gesuggereert om te verstellen. De onderkant is er op geklemd (geen schroeven) en ik zie niet hoe ik deze er zonder schade af kan krijgen. Heeft iemand tips of oplossingen? Alvast veel dank!!
Datum: 6 - 6 - 2006

Naam: tommie

Reactie:

Hee allemaal je moet eens kijken op www.brandsensupportsystems.nl heb een opbergsysteem gekocht daar echt een uitkomst staat nog mooi ook aan de keukenwand groet t
Datum: 28 - 5 - 2006

Naam: Tjub
E-Mail: tjub@mailus.nl

Reactie:

Laatste tijd ook halve bakkies. Net volgens instrukties op deze site even het stelschroefje verdraaid. En verdraaid, meer water. Maar ik moest het schroefje daarna meer terugdraaien dan de oorspronkelijke stand. Waarschijnlijk had ie ff een zetje nodig of zoiets. Perfect bakkie weer. Muchas Gracis.
Datum: 26 - 4 - 2006

Naam: Roelof
E-Mail: roefvos@kpnplanet.nl

Reactie:

Ik bezit een aluminium senseo apparaat. Mijn vraag is of daar ook een grotere watertank voor verkrijgbaar is. Zo ja, waar zijn die dan te koop. De grotere tanks die ik tot nu toe heb gezien passen niet op dit apparaat.
Datum: 24 - 4 - 2006

Naam: GeminiAlpha

Reactie:

Kopjes steeds minder vol? Het gaatje in de padhouder wordt bijna ongemerkt kleiner, je ziet zowat niet dat het langzaamaan dichtslibt. Maak dat gaatje zo nu en dan schoon, maar niet te 'wild'. Wordt het gat te groot, komt er meer watertransport en dus slappere koffie.
Datum: 8 - 4 - 2006

Naam: GeminiAlpha

Reactie:

Het is van groot belang de Senseo regelmatig (ongeveer 1x per maand) met een schoonmaakmiddel te behandelen. Wij gebruiken Melitta snelontkalker. Als je dat niet doet, gaat in de loop van de tijd de z.g. driewegklep dichtslibben en moet je die vervangen. (Bij ons dus.) Je merkt dat aan de steeds minder vol wordende kopjes koffie, b.v. totdat je met 2x2 kopjes slechts 2 kopjes vol krijgt. Wij hadden dat probleem en moesten die "3 way valve" vervangen. Hier volgen de codenummers: voor de HD7810: 4222.259.15890 en voor de HD7840: 4222.259.22010 bij de betere onderdelenzaak te koop. Als je de Senseo achterkant eraf haalt, is de kans groot dat 1 invoer van die driewegklep (die in het tankje zit) afbreekt. Probeer eerst het kleine overloop-tuitje eraf te halen voordat je de achterkant teveel wegbuigt. Het is een prutswerkje! Succes!
Datum: 8 - 4 - 2006

Naam: koffie man
E-Mail: koffie@man.nl

Reactie:

Dit vind je vast leuk!

How to create your own Senseo coffee pads
http://www.epinions.com/content_3875643524

Lachen, gieren, brullen!
Datum: 1 - 4 - 2006

Naam: Ruurt Visser
E-Mail: r_visser@quicknet.nl

Reactie:

Beste Knut. Voor jou type geld de beschrijving zoals ik die heb geplaatst voor jou reactie. Gewoon ff verder lezen dan je neus lang is dus. haha.
Kijk wel ff naar de foto's want je moet een lipje wegbreken om bij het stelschroefje te komen.
Hopelijk ben je hiermee geholpen.
Datum: 28 - 3 - 2006

Naam: Knut Hansen

Reactie:

Goedenavond,

Net in bezit van en senseo 7810, maar helaas kan ikniet achterkomen hoe jij dit model kan aanpassen...

Zijn er nog tips of bevindingen voor dit model - ? Bij de eerste generatie was dit dank zij Uw site geen probleem.

Groet Knut Hansen

Antwoord van Max:

Ik heb geen idee!

Ik heb daarom de oorspronkelijke e-mail op dit gastenboek geplaatst. Misschien kunnen eigenaren van dit nieuwe model Knut helpen?
Datum: 10 - 3 - 2006

Naam: Ruurt Visser

Reactie:

Ook wij hebben zo'n "onding" en ook deze ging vrij snel minder water geven.

Middels dit forum/deze site heb ik het probleem dmv het stelschroefje aan de onderzijde opgelost.

Echter, bij dit type (waarbij het lipje aan de onderzijde verwijdert moet worden) moest het niet met een klein schroevendraaiertje maar met een imbus sleuteltje.

Als het lipje wordt verwijderd, wordt een wit ringetje zichtbaar met een zeskantig gaatje.

Dit ringetje moet verdraaid worden met een imbussleuteltje.

Een klein schroevendraaiertje gaat hier dus gewoon doorheen en heeft dus geen resultaat.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben.
Succes met deze site. Vr gr Ruurt Visser

Antwoord van Max:

Bedankt Ruurt,

De foto's die je meestuurde heb ik verwerkt in de site zelf!
Datum: 4 - 3 - 2006

Naam: L. Pijls
E-Mail: lpijls@hotmail.com

Reactie:

Mijn senseo geeft minder water de laatste tijd. Ik heb 'm dus net ontkalkt met de methode schoonmaakazijn en drie keer volledig naspoelen. Bij het nieuwe kopje kwam er weer maar 0.80 keer mijn normale hoeveelheid wat uit de Senseo. Wat kan ik hieraan doen?

Antwoord van Max:

Wanneer hij stelselmatig hte weinig water geeft, kun je het bijregelen nog eens proberen zoals op de website beschreven wordt. Geeft hij afwisselend de juiste en verkeerde hoeveelheid water, dan denk ik dat hij versleten is of dat de electronica vuil geworden is.
Datum: 1 - 2 - 2006

Naam: Theo
E-Mail: mirjamentheo@home.nl

Reactie:

Onze Senseo (nu ongeveer 1,5 jaar oud) lekt en sputtert water uit de deksel tijdens het opwarmen. Is iemand bekend met dit probleem en weet iemand misschien een oplossing?

Antwoord van Max:

Misschien toch de rubber ring? Bij de mijne sluit de rubber ring pas goed af als er druk op staat.
Datum: 5 - 1 - 2006

Naam: Dolly Huisman
E-Mail: johnh@kabelfoon.nl

Reactie:

hi, ik heb een vraag aan mijn mede Senseo-gebruikers!
Ik heb sinds een jaar of 2à3 een blauwe Senseo met knijpsluiting. Tot een jaar geleden tot volle tevredenheid gebruikt; toen konden er geen twee kopje tegelijk meer worden getapt (de 1 veel voller dan de ander). Opgelost door 1 kopje tegelijk te tappen. Sinds enkele dagen heb ik nu praktisch geen cremelaag meer op de koffie. Is er iemand die dit probleem herkent en de oplossing heeft gevonden? Ik houd me aanbevolen!!

Antwoord van Max:

Andere koffie genomen misschien? Cremelaag hangt af van type en versheid van de koffie. Gaatje in de filterhouder doorgeprikt? Kan ook helpen.
Datum: 31 - 12 - 2005

Naam: Tom
E-Mail: interesse2@hotmail.com

Reactie:

Voor een sterkere bak - druk na het opwarmen even de knop voor 1 of 2 kopjes in. Net voordat de koffie gaat stromen zet je hem uit (nadruppelen geeft niet). Het water kan dan even in de koffiepad(s)trekken. Na zo'n 10 tot 20 seconden weer aanzetten en zie (gelijk donkere koffie in je kopje) en proef het verschil !

Antwoord van Max:

Goeie tip, Tom, koffie zetten zoals oma dat deed...:-) bedankt!
Datum: 20 - 12 - 2005

Naam: Harald de Winter
E-Mail: haralddewinter@etthome.nl

Reactie:

Ik heb een 2e generatie Senseo, al ca. 3 jaar. 2 jaar lang heerlijke koffie maar nu regelmatig waterige koffie. Als de eerste koffie uit het de Senseo komt zie je een lichte/waterige cream eruit komen ipv lekkere zwarte koffie. Deze koffie kun je weggooien. Dan nieuwe pads erin en dan meestal wel goed. Volgens mij alleen bij gebruik van 2 pads. Welke koffie wij gebruiken maakt niet uit, DE of B-merken !!!
Wie heeft hiervoor een oplossing ??? Alvast bedankt.

Antwoord van Max:

Heb je het apparaat goed ontkalkt? Mogelijk is het water voor het eerste kopje te koud. Probeer eens eerst een kopje te laten doorlopen zonder pad, dat kost je in ieder geval minder geld!
Datum: 20 - 12 - 2005

Naam: brul beer
E-Mail: brulbeer@beer.nl

Reactie:


Dit is lachen, gieren, brullen:

How to create your own Senseo coffee pads
http://www.epinions.com/content_3875643524

Antwoord van Max:

Geweldig! Zoveel moeite voor een kopje koffie!
Datum: 1 - 12 - 2005

Naam: N@l

Reactie:

Heb een sense 1 met 't volgende probleem na 't opwarmen en dan de knop van 1 kop in te drukken slaat 't apparaat steeds af (bodemtje koffie in kop) daarna weer opwarmen en nogmaals 't zelfste..
Wat zou dat kunnen zijn ontkalken (reeds gedaan met een poeder) of kan dat beter ergens anders mee ??

bedankt N@L.

Antwoord van Max:

Je kunt nog schoonmaakazijn proberen, of de groene vloeibare ontkalker van Melitta te koop bij Blokker etc. (heb ik goeie ervaringen mee). Mocht dit niet helpen, dan vrees ik dat hij defect is.
Datum: 11 - 11 - 2005

Naam: erik
E-Mail: bobb@wanadoo.nl

Reactie:

ik krijg het idee dat de temperatuur te laag is
ik proef een bittere smaak
de temp is 77 grd
is dat te verstellen

bvd erik

Antwoord van Max:

Ik dacht dat 77 graden wel de juiste temperatuur is voor koffie! Alleen een andere thermostaat zou kunnen helpen. Maar waar je die kunt krijgen...

Misschien bij een handyman? Of electronicawinkel?
Datum: 22 - 10 - 2005

Naam: Camille
E-Mail: Camille1@hetnet.nl

Reactie:

Het eerste type was wat constructie betreft misschien niet perfect, maar de kwaliteit van de koffie was duidelijk beter dan die van het nieuwe model. Jammer van het concept.

Antwoord van Max:

Typisch Philips, hun slogan zou moeten zijn: Let's make things worse!

Het is bekend dat Philips altijd degelijke apparaten ontwerpt, en dan onderdelen gaat versimpelen en verwijderen tot het nét nog werkt. Neem de CD spelers: het eerste model kon je nog met een vrachtwagen overrijden, de laatste modellen bestaan slechts uit plastic.
Datum: 14 - 10 - 2005

Naam: Juul
E-Mail: gjgeleick@hetnet.nl

Reactie:

verschillende pad's
Afgelopen week een gloednieuwe Senseo - Alu gekocht. Gevuld met pad's van ander merk als D E. Half kopje en waterig !!! Ik dacht;"O jee app is nu al stuk!"
Maar eenvoudig nadenken bracht de volgende oplossing in beeld. Direct de originele D E pad's gebruikt en alles werkt OK!
Wat voor verschil zit er nu tussen de pad's van D E en een B-merk?
Geen gewichts verschil, da's OK (7 gram)
Andere koffie? (weet ik niet)
MAAR WEL ANDERE PAPIEREN OMHULLING!

Dus wellicht hebben Philips en DE een truk uitgehaald en heeft DE iets gedaan
met de papiersoort en Philips met de daarbijhorende druk om het water er doorheen te porsen!
Dus ik gebruik maar weer DE pad's wel duurder maar mooie koffie

Juul

Antwoord van Max:

Hoi Juul,

Helaas geldt voor koffie meestal: goedkoop is duurkoop. Veel van de -goedkope- huismerken koffiepads zijn van mindere kwaliteit dan DE. Ik moest wel lachen om je suggestie van het papier. Gezond wantrouwen heet dat toch? Nee, ik denk toch dat de koffie zelf van inferieure kwaliteit was. Na diverse omzwervingen, ben ik zelf ook toch bij DE teruggekomen.
Datum: 30 - 7 - 2005

Naam: Ron

Reactie:

Ik heb geprobeerd met het stelschroefje de waterhoeveelheid te regelen, maar helaas. Ik voelde geen schroefje en na enig gebreek zag ik door een kiertje dat er precies op de plek waar het stelschroefje moet zitten, een gaatje in de print zit. Hij zal waarschijnlijk op een andere plek zitten, maar omdat de bodem van mijn tweede-generatie-senseo niet met schroeven is bevestigd, maar er op is geklikt, zal hij demontage waarschijnlijk niet overleven.

Antwoord van Max:

Je moet een heel dun schroevendraaiertje hebben, omdat de regelaar een smalle inkeping heeft. Maar eht is niet ondenkbaar dat Philips het regelaartje heeft verwijderd of verplaatst.
Datum: 26 - 7 - 2005

Naam: Anja
E-Mail: jetten1@home.nl

Reactie:

He, leuke site.
Heb een vraagje voor mijn man.
Ook hij is senseo-verslaafde. Hij is vrachtwagenchauffeur en wil nu in plaats van de 2 euro die hij in Duitsland kwijt is voor een bakje kofie, die eigenlijk aleen maar warm en zwart is maar niet echt naar koffie smaakt, een senseo apparaat ombouwen voor in zijn vrachtwagen. Kan dit apparaat naar 24 volt omgebouwd worden? Heeft iemnad hier ervaring mee?

Groetjes,
Anja

Antwoord van Max:

Hoi Anja,

Nee de Senseo kan niet omgebouwd worden naar 24 Volt.

Wel moeten er omvormers te koop zijn om 24 Volt om te zetten naar 220 Volt. In bedrijven waar vrachtwagens verkocht worden of bedrijven met artikelen voor jachten moet men er meer van weten.

Succes!
Datum: 8 - 7 - 2005

Naam: Bert
E-Mail: bert@casema.nl

Reactie:

Leuk gastenboek, maar helaas niet gevonden wat ik zocht.... Wie levert er nog watertankjes voor een 7800 ???
Mail me als je iets weet AUB. hij is lek :(

Bert

Antwoord van Max:

Philips zelf geprobeerd? Of Handyman winkels?
Datum: 7 - 7 - 2005

Naam: Mullie
E-Mail: Krieskes@hotmail.com

Reactie:

Hallo,
Wij hebben ook een Senseo (2e versie). Maar een schuimlaagje heb ik amper kunnen ontdekken op onze koffie. Hooguit een mm en dan nog niet eens over het hele oppervlak.Verschillende merken pads gebruikt. Kan ik hier iets aan doen??
Vriendelijk dank voor de tips
Chris

Antwoord van Max:

Schuimlaagje hangt af van: soort koffie, versheid, maling, temperatuur water, waterdruk, en apparaat.

De enige tip die ik je kan geven is: probeer een padhouder van de 1e generatie in handen te krijgen en probeer het daar eens mee!

Succes!
Datum: 10 - 6 - 2005

Naam: mida
E-Mail: midaji3@planet.nl

Reactie:

Bij het maken van 2 kopjes is het linker kopje maar halfvol
weet iemand hier raad mee?

Antwoord van Max:

Staat je Senseo wel loodrecht? Onderin het onderdeel waar de koffie en terecht komt zitten twee gaatjes, zijn die allebei open? Ik heb met mijn espresso apparaat hetzelfde probleem. Ik heb een kannetje aangeschaft waar ik de koffie in laat lopen en verdeel het dan eerlijk over de twee kopjes.
Datum: 5 - 6 - 2005

Naam: Hans
E-Mail: hcampfens@planet.nl

Reactie:

Ook een vastzittende deksel!
Proberen het achterste gedeelte los te klikken , lukte niet.
Wel ging per ongeluk eht uitstekende knopje bovenaan los
die ik gelijk weer terugstopte.
De deksel is weer los.
Heb ik iets beschadigd door dat uitsteekseltje even los te halen?
Als dat niet zo ie, dan is dat wel een heel gemaakelijke manier om de deksel los te krijgen
Bij voorbaat dank voor het antwoord.
Hans

Antwoord van Max:

Volgens mij is dat het uitsteekseltje waar water uitkomt als de overdrukbeveiliging opengaat. Als je het uitsteeksteltje weer bevestigt is alles OK. Ik vrees alleen dat het loshalen van het uitsteekseltje zelf niet geleid heeft tot het opengaan van het deksel.
Datum: 29 - 5 - 2005

Naam: Will
E-Mail: dubbeldammoes@aol.com

Reactie:

Ik heb eerst de 7800 gehad en nu de tweede generatie maar ik vind het een onding.Wanneer ik 1 kopje zet dan is de koffiepad bij openen nog kletsnat.Het lijkt wel of hij niet genoeg druk heeft om het water er doorheen te pompen.Bij 2 is dat geen probleem.

Antwoord van Max:

Vreemd, de druk is bij 1 of 2 kopjes even groot. Ik vind de pads ook altijd nog hinderlijk nat, maar het kan helemaal geen kwaad.
Datum: 27 - 4 - 2005

Naam: DorienEliane
E-Mail: info@luijks.com

Reactie:

Ik had écht een probleem met die senseo van ons...Dagelijks gebruik...dus ja af en toe ontkalken is geen overbodige luxe..alleen dit werkte op een gegeven moment niet meer...Bijna geen koffie uit dat ding te krijgen, of net slootwater...Tja 1 maal geprobeerd met "vul-pad" (NOOIT DOEN!)...

Enfin, ik heb hét gevonden!
Als je je senseo apparaat uit elkaar haalt, wát je eruit kán halen, maak je eerst alles kalk vrij...Daarna met een nat wattenstaafje langs het plastic gaan...Je schrikt je rot! hahahaha....Dus al het troep wat van koffie zetten achter blijft eruit halen...Paar keer spoelen en voilá!
Hij is als nieuw!!

Antwoord van Max:

Bedankt voor je tip!
Datum: 26 - 4 - 2005

Naam: Dick
E-Mail: info@macfunshop.nl

Reactie:

Ooit heb ik ergens gelezen hoe een senseo, zowel eerste als tweede generatie is op te voeren!
Dus meer druk op de ketel.
Heeft iemand een idee waar eventueel dit nog terug te vinden is?
Hartelijk bedankt ;-)
www.macfunshop.nl

Antwoord van Max:

Als je de druk opvoert, heb je dikke kans dat de overdrukbeveiliging opengaat. Verder is de maling van de koffie niet gemaakt voor een hogere druk, en zal je koffie waarschijnlijk alleen maar slapper worden, omdat het water er te vlug doorheen gaat.
Datum: 19 - 4 - 2005

Naam: dicck
E-Mail: dicckk@gmail.com

Reactie:

Ik heb een ander probleem met mijn Senseo: als ik twee kopjes wil maken (met echte pads) komt er heel waterige koffie uit. Als ik het apparaat meteen stop, de kopjes leeg giet en het apparaat weer aanzet, dan doet ie het meestal wél.
Tamelijk vervelend dus.
Is dit probleem gekend?

Antwoord van Max:

Wat je hier eigenlijk doet is het ouderwetse wellen van de koffie: een manier om de koffie sterker te maken. Zo deed je oma het vroeger ook!
Datum: 18 - 4 - 2005

Naam: MDL
E-Mail: senseo@chilkoot.demon.nl

Reactie:

Voor diegene die dat leuk vinden. In het april nummer van Bright magazine heb ik de Senseo helemaal uit elkaar gehaald en tot op het bot ontleed, inclusief foto's. Deze site wordt ook vermeld in het artikel

Groeten

Antwoord van Max:

Leuk!
Datum: 8 - 4 - 2005

Naam: remco
E-Mail: remcork@hotmail

Reactie:

JAAA, oplossing gevonden. Tijdens t verhuizen van het apparaat had ik de orriginele waterbak laten vallen. dus kapot. Eeen nieuwe, gelijk een grote, gekocht. Bij deze bleek het vlottertje geen magneet te bevatten!!!

Dus heel t uit elkaar halen van de senseo was uiteindelijk overbodig. Wel gelijk de koffie op sterk gedraaid natuurlijk.

Gelukkig had ik het kapotte resevoir nog (uit de prullenbak gevist) en heb t vlottertje er uit gesloopt. deze is echter veel kleiner dus na het aanpassen van het rvs metaaltje bleef deze wel op de plek. en het resultaat was een heerlijk bakje KOFFIE!!! jippie! koffie om 3.10 s`nachts :P

maar hij doet t!

Antwoord van Max:

stiekem toch invullen

=Grappenmaker :-)
Datum: 22 - 3 - 2005

Naam: yor
E-Mail: chichu apenstaart wanadoo.nl

Reactie:

kan iemand mij vertellen hoe ik de senseo aluminium
aan de onderkant open kan maken
(kliksysteem)

Antwoord van Max:

Wie oh wie. Misschien GeminiAlpha?
Datum: 2 - 2 - 2005

Naam: griffix
E-Mail: jennifer apenstaart empiremusicservice.com

Reactie:

ja allenmaal leuk en aardig maar het enige wat ik over die senseo hoor is dat die lekt geen lekkere koffie geeft soms niet door pompt. u wil me vriend een senseo !!!! kortom HELP wie heeft er betere ervaringen met dat ding??????

Antwoord van Max:

Beste Griffix,

Het nadeel van een forum is dat je vooral de negatieve verhalen hoort, tevreden mensen schrijven meestal niet.

Behalve dat ik de koffie wat slap vond, en dit via de op deze site beschreven methode verbeterd heb, ben ik erg tevreden met mijn Senseo. Het is een eerste generatie machine, lekt nooit, (behalve als ik zelf iets fout doe), zet best lekkere koffie, met name met DE caffeïne-vrije pads, en ik heb er geen omkijken naar.

Ik ken aardig wat mensen met een Senseo, en bijna niemand heeft er een probleem mee.

Als je vriend er een wil, en hij wil het omdat hij heel snel een goede bak koffie wil, dan is de Senseo een goede keus. Wil hij écht lekkere koffie, dan zou ik iets meer geld uitgeven aan een simpele espressomachine.
Krups heeft betaalbare apparaten van een erg goede kwaliteit. (145 Euro Mediamarkt, dit model heb ik zelf ook)

Succes met je beslissing!
Datum: 2 - 2 - 2005

Naam: Roelof

Reactie:

Moi iedereen, ik heb, na lang afwegen, een hervulbare pad gekocht, voor 7 euro, merk: Melitta. Welnu, de soap hierover (zie radar) is terecht. Het padje past niet, er lekt water langs waardoor de koffie slap wordt. Ik heb dit verholpen met een elastiekje om de hervulbare pad. Kan. En nu is het goed. Maar wat een gedoe, he? Hoe kunnen ze zoiets (dat niet past) op de markt brengen??
Datum: 28 - 1 - 2005

Naam: Anneke

Reactie:

Hallo sinds oktober in het bezit van de mooie zilveren senseo erg mooi maar heeft echter nadelen hij lekt na elke kop koffie erg na ziet er dus altijd vies uit klacht overlegd met philips mag hem opsturen wat ik dus ook maar ga doen want dit is echt irritant ook vind ik de hoeveelheid koffie minimaal en soms is de koffie ineens zo slap als thee???? hebben jullie een oplossing voor het nalekken zou fijn zijn hoef ik hem niet op te sturen????

Antwoord van Max:

Ha Anneke,

Haha, er zit niet voor niets een lekbakje onder Senseo's en Espressomachines. Nalekken hoort bij het systeem: Op het moment dat het pompje stopt, zit er nog steeds druk boven de koffie en zit er nog wat koffie onder het padje.

Misschien dat het wat helpt als je direct na het koffiezetten het deksel open doet.

Ik heb zelf de gewoonte om een klein fraai bakje onder de uitloop te zetten na het koffiezetten. Dan blijft de Senseo zelf schoon, en het bakje kan ik geregeld legen en uitspoelen.

Wat betreft de wisselende hoeveelheid koffie: als dat echt een probleem is, dan zou ik hem opsturen.

Soms ligt het aan kalkneerslag, maar dat onstaat pas na enige maanden intensief gebruik. Dan is ontkalken de oplossing.

Succes!
Datum: 28 - 1 - 2005

Naam: Anneke

Reactie:

Hallo in Oktober kocht ik de mooie nieuwe senseo erg duur maar zooooo erg mooi ,blijft erg mooi maar heeft echter zijn nadelen grootste nadeel ,hij lekt na elke dag is het hele plaatje vies van de nalekkende koffie bakje eronder papiertje erop maar is altijd vies kontakt opgenomen met Philips en ik mag hem opsturen ,ook vind ik de hoeveelheid koffie minimaal en soms is de koffie ineens erg slap baal eigenlijk best wel voor zoveel geld zoveel nadelen hebben meer mensen last van nalekken?????
Datum: 28 - 1 - 2005

Naam: GeminiAlpha

Reactie:

Beste Max, nog even dit. Dit kan niet genoeg gezegd worden: een navulbare padhouder moet aan de buitenkant BRANDSCHOON zijn en bovendien perfect afsluiten. Er mogen absoluut GEEN koffiekorrels aan de buitenkant te vinden zijn. De geringste kier in de afsluiting van de hervulbare pad kan al problemen veroorzaken. Als je niet voor "perfecte properheid" zorgt, kun je meteen deelnemen aan de SOAP die recentelijk bij TrosRadar vertoont is. Heb je dus een hervulbare pad die niet aan bovenstaande eis voldoet of kan voldoen, dan vraag je om (de getoonde) moeilijkheden.

Antwoord van Max:

Bedankt voor de waarschuwing, G.A., en je hebt helemaal gelijk. Ik heb een idee voor een oplossing, moet dat nog uitproberen, je hoort meer later!
Datum: 19 - 1 - 2005

Naam: GeminiAlpha

Reactie:

Hi Max, hier ben ik weer. Door een mazzeltje heb ik nu een super de luxe Aluminium Senseo (de blauwe is naar mijn schoonzus) Deze doet het ook weer prima. Alleen moet ik nu meteen aan de slag met de regeling van het waternivo, want nieuw uit de doos komen er al meteen nogal "haagse bakkies" uit. Wat ik vorige keer beschreef werkt voor deze Senseo hetzelfde. Voor wie wil weten hoe dat kan: blader verder naar naar beneden of zoek met ctrl-f naar GeminiAlpha. Mijn notitie is van 17-09-2004.

Antwoord van Max:

Bofkont! Is het gelukt met het regelen?

Naschrift: Op 22-01-05 liet GeminiAlpha mij per mail weten, dat het regelen goed gelukt is. Dus ook de luxe Alu Senseo is goed regelbaar!
Datum: 19 - 1 - 2005

Naam: roelof

Reactie:

Hoi Max en andere lezers van deze leuke site! Zal ik wel of zal ik niet een hervulbare pad aanschaffen? Op TV (radar) was het knudde, soms hoor ik ook goede dingen. Kan iemand mij nu het verlossende oordeel geven?????

Antwoord van Max:

Ik zou zeggen: gewoon proberen, zo gek duur is zo'n setje ook niet. Neem in ieder geval snelfiltermaling of beter nog: espressomaling. Grovere koffie wordt te slap.

Het allerbeste is koffiebonen en een eigen koffiemolen!

O ja, neem de waarschuwing van GeminiAlpha hierboven ter harte!
Datum: 14 - 1 - 2005

Naam: yor
E-Mail: chichu apestaart wanadoo.nl

Reactie:

kan iemand mij uitleggen hoe ik de senseo met kliksysteem open maak

Antwoord van Max:

Wie oh wie?
Datum: 8 - 1 - 2005

Naam: charles
E-Mail: c.lamers-apestaart-gmx.net

Reactie:

de senseo is prima, maar de schuimlaag wel erg dik, circa 1 cm. Ik schep hem eraf want het is teveel. is er een oplossing voor minder dikke schuimlaag
(b.v. modificatie van het padhoudertje?)

Antwoord van Max:

Ik vermoed dat het verruimen (uitboren) van het uitloopgaatje de schuimvorming zal verminderen. Het kan sowieso geen kwaad om het gaatje groter te maken, dan heb je ook minder kans op een vastzittend deksel :-)
Datum: 2 - 1 - 2005

Naam: mar en her

Reactie:

hallo

onze senseo heeft 2 dagen vast gezeten en hebben toen het klik systeem los gemaakt en het bandje losgeknipt van het slangetje het werkt perfect niet met een mes in steken gaat het padje kapot
goede tip van jullie

Antwoord van Max:

Dank je wel!
Datum: 2 - 1 - 2005

Naam: peter van marle
E-Mail: pvanmarle-apestaart-planet.nl

Reactie:

Ik had ook zo'n deksel zit vast probleem.....en de machine werkte niet meer...
helaas met het verwijderen van de achterkant ( hetgeen achteraf niet nodig was)...is nu het slangetje net boven de witte toevoercylinder afgebroken....
kan ik dat vervangen?Ik hoop het zo

Antwoord van Max:

Probeer de servicelijn van Philips of een handyman-winkel. Weet iemand anders een andere oplossing? Ervaringen zijn welkom!!!!!
Datum: 1 - 1 - 2005

Naam: Carel-Jan

Reactie:

Max, Simom Levelt vind ik in de dealerlijst van de koffiepads die GeminiAlpha aanbeveelt. Ik heb in de Melitta's 'gewone' snelfiltermaling gebruikt, en die is al fijner dan 'gewone' maling. Is dat toch nog te grof? Ik heb het idee dat hoe grover de maling, hoe makkelijker het water door de koffie kan, in plaats van eromheen.... Nog fijner zou dan niet helpen, maar misschien zie ik iets over het hoofd.

Antwoord van Max:

Hoi Carel-Jan, de Marskramer had nu de koffiehoudertjes, dus ik heb er gelijk een set gekocht. Bij de eerste kop stroomde het water uit het deksel, het bleek dat het koffiehoudertje niet goed gesloten was. Bij de tweede poging kwam er best een lekker kopje uit. Ik gebruikte hiervoor zelfgemalen espressokoffie, in een (erg fijne) espressomaling. Ik zou je toch adviseren om een koffie te zoeken met een extra fijne (espresso) maling. Bijvoorbeeld bij een echte koffiezaak waar je de koffie kunt laten malen, of misschien ken je iemand met een niet meer gebruikte koffiemolen, dan kun je zelf experimenteren. Zelfgemalen koffie is sowieso erg lekker. IN de consumentengids van december kun je een overzicht vinden van lekkere espressokoffies. Naar mijn idee sluit het koffiehoudertje voldoende af, ik heb het even tegen het deksel aangeklemd, en dat leek afdoende afdichting. Succes!
Datum: 17 - 12 - 2004

Naam: Yor

Reactie:

kan je me vertellen hoe ik de senseo open kan maken aan de onderkant?

M'n snoer is geknakt door een vallend hakmes, ik zet er dan zelf een nieuw snoer op.

alvast bedankt,

yor

Antwoord van Max:

Als je een oud model hebt, dan kun je hem gewoon openschroeven, als je een neiuw model hebt, is het een kliksysteem. Ik heb zelf het nieuwe model niet, dus ik kan het je niet precies vertellen, misschien kan iemand die de website bekijkt dat uitleggen?
Datum: 14 - 12 - 2004

Naam: Freddy

Reactie:

Prachtige site! Als het ook nog werkt met mijn senseo ben ik helemaal tevreden, heb een bookmark gemaakt dus zal binnenkort wel even gaan sleutelen, maar eerst nog even een bakkie tappen ;-).

Antwoord van Max:

Bedankt Freddy, ik heb je e-mail verwijderd, dat bespaart je spam en virussen :-)
Datum: 13 - 12 - 2004

Naam: Carel-Jan

Reactie:

Een week of zo geleden kwam ik deze site tegen. Leuke site Max! Ik las ook over de hervulbare pad, te koop bij Simon Levelt. Die dus gelijk op mijn verlanglijstje voor m'n verjaardag gezet. Deze week was het zover. Helaas kon de gever geen Simon Levelt zaak vinden, en kwam daarom maar met setje met twee Melitta pads van de Marskramer. Wat een teleurstelling! ik heb al zo'n 15 kopjes gezet, en allemaal weggegooid. De houder half vol, helemaal vol, eerst een beetje bevochtigen, helemaal laten 'wellen', het maakt niet uit. Het resultaat is slootwater. Heeft iemand anders ervaring met deze dingen? Als ik het verschil met 'het origineel' zie heeft de Melitta een soort plastic scharnier en klemmechanisme. Door de onvermijdelijke naden bij het melittageval is er een perfecte ontsnappingsroute voor water onder druk ontstaan, buiten de koffie om. De felxibele ring in de deksel kan die naadjes natturlijk nooit afdichten. Het eerste water dat uit het apparaat komt is dan ook helder, en alleen het nadruppelende vocht heeft een echte donkerbruine kleur. Niet zo gek, dan is er geen druk meer en kan het water rustig door het filter zakken en koffie worden. Zoals gezegd, ik ben benieuwd naar andere Melitta-pad ervaringen. Ik ga zelf maar naar Simon Levelt, ik ga niet nog een jaar wachten.....

Antwoord van Max:

Bedankt voor je compliment. Hier waren de navulpads bij de Marskramer op. Ik ga eens bij Simon Lévelt kijken, daar haal ik altijd mijn Espresso koffie.

Oh er schiet me ineens iets te binnen: misschien is de maling die je in de Marskramerpads gebruikt wat te grof. Ik denk dat de maling, net als bij echte Espresso erg belangrijk is!
Datum: 12 - 12 - 2004

Naam: Gert-Jan

Reactie:

Hallo, ook ik liep tegen het deksel-vast-probleem aan door een koffiekorrel in de houder. Ik gebruik de Ecopad (zeg maar een navulfilter zodat je je eigen koffie kunt gebruiken; zie ecopad.nl) en weet nu dat je deze eerst grondig moet ontdoen van koffiekorrels voordat je de ecopad in de houder plaatst. Dankzij de zeer bruikbare tips op deze site heb ik het deksel weer open kunnen krijgen. De achterwand zit met een kliksysteem vast en is zeer eenvoudig te verwijderen. De tie rip van het slangetje losknippen (je ziet maar 1 tie rip, boven aan), slangetje losmaken - zorg dat je een theedoek of zo bij de hand hebt want er komt water uit - je hoort het deksel ontluchten en het kan weer open. Slangetje er weer op, nieuwe tie rip erop, achterwand weer terugklikken en klaar. Voordat ik de oplossing had, moest ik behoorlijk scrollen door de reacties.
Max, is het een suggestie om specifieke problemen met de daarbij behorende oplossing(en) onder een apart hoofdstukje te plaatsen op je site? Verder veel succes!

Antwoord van Max:

Dat is een goed idee, Gert-Jan, ik zal eens zien of ik daar iets van kan brouwen.

Bedankt voor je heldere uitleg!
Datum: 10 - 12 - 2004

Naam: pc kok

Reactie:

even off-topic. Maar als je ontevreden bent over het kopje senseo koffie ( ik ben persoonlijk wel heel erg tevreden.) Koop dan vooral GEEN!!! gustino van bosch! De kofiie uit dat apparaat is echt te troosteloos voor woorden. echt vreselijk! Ik heb hem vandaag gekocht, maar ga hem morgen ruilen!

Leuke site overigens...

Antwoord van Max:

Ik heb op het forum van Kieskeurig ook heel negatieve berichten gelezen over dat apparaat.

Zou Philips things toch better maken?
Datum: 9 - 12 - 2004

Naam: Harindewar
E-Mail: harindewar@hotmail.com

Reactie:

Bij ons in bestelling de Senseo Metallic. Heel mooi om zien maar eigenlijk veel te duur. Vormgeving toch net weer iets anders dan de laatste serie. Weet iemand of er verder wijzigingen of verbeteringen zijn aangebracht (en of deze ook is bij te stellen)?

Antwoord van Max:

Omkeren en kijken op de plek waar bij de andere modellen het gaatje zit. Hoogstwaarschijnlijk is het dezelfde printplaat....
Datum: 30 - 11 - 2004

Naam: Tilleeuw

Reactie:

Het valt mij op dat het eerste kopje beduidend slapper is dan het tweede (ook lekker sterk afgesteld). Het eerste straaltje is licht van kleur en de schuimkraag is dan ook bijna wit; bij het volgende bakkie is het eerste straaltje bijna zwart en heb dan ook een mooie bruine schuimkraag.
Kenn jullie dat en wat is er evt. aan te doen????
Alvast bedankt

Antwoord van Max:

Misschien heeft het te maken met het probleem van Roelof: mogelijk is het water bij het eerste kopje te koud om goede koffie te trekken. Probeer eens vooraf alleen een kopje water te tappen (geen padje in het filter) en dan pas je eerste kop koffie te zetten. Scheelt je in ieder geval een padje!
Datum: 23 - 11 - 2004

Naam: roelof bruinsma

Reactie:

hoi max, ik heb vanaf het begin al problemen met de temperatuur van het bakje. Door het kopje voor te verwarmen is het wel redelijk maar niet meer dan dat. ik wil graag weten: kun je de temperatuurinstelling beinvloeden?

Antwoord van Max:

Helaas kan dat niet, Roelof, het apparaat is voorzien van een niet-regelbare thermostaat. Alleen de bekende trucs helpen: kopje voorverwarmen, en vooraf een kopje 'koffie' zetten zonder pad in het filter. Je kunt ook de thermostaat zien te vervangen, maar daar is niet makkelijk aan te komen. Succes!
Datum: 23 - 11 - 2004

Naam: Max

Antwoord van Max:

Aangezien ik momenteel een bombardement aan virussen krijg, alleen bij de provider waar ik mijn senseosite aan verbonden heb, heb ik besloten alle e-mail adressen uit dit gastenboek te wissen, in de hoop deze problemen in de toekamst te vermijden. Ik wil iedereen afraden zijn of haar e-mail adres hier te vermelden. Van tijd tot tijd zal ik de aangebrachte e-mail adressen wissen. Excuses voor het ongemak.
Datum: 21 - 11 - 2004

Naam: leeuwin

Reactie:

Helaas heb ik de laatste tijd veel problemen met mijn senseo( 6 maanden oud).Hij geeft namelijk regelmatig zeeeeer slappe koffie als ik 2 pads gebruik.Het wordt onderhand een grote ergenis.Door dit probleem moet ik meer pads gebruiken om een lekker bakkie koffiete krijgen.Erg duur dus.Wie weet er een oplossing.groetjes
Datum: 20 - 11 - 2004

Naam: Eric

Reactie:

Wij hebben het oude Senseo model een jaar of 2. Een paar weken geleden het waterreservoir laten vallen waardoor waterpeilertje en een filtertje eruit vielen. Waterpeilertje er weer in kunnen zetten maar filtertje niet kunnen herplaatsen. Apparaat met schoonmaakazijn ontkalkt en alles werkte weer. Sinds gisteren krijgen we halfvolle koppjes en de schuimlaag ontbreekt. Kan dit te maken hebben met het waterreservoir? Ben erg benieuwd naar de reacties.
Groeten Eric
Datum: 8 - 11 - 2004

Naam: Doodle

Reactie:

Op welke wijze kun je het nieuwe senseo apparaat demonteren? Het lijkt nu (verdere kostenbesparing) geen schroeven meer gebruikt te zijn, enkel een klikmechanisme.

Antwoord van Max:

Wie kan Doodle (en mij) hiermee helpen????
Datum: 7 - 11 - 2004

Naam: Frank

Reactie:

Vast zittende deksel van de Senseo...voor de tweede keer. Nu inderdaad het apparaat maar zelf open gemaakt aan de achterkant (kliksysteem) en vervolgens het slangetje losgemaakt...niet ty-ripje erom en de senseo werkte weer perfect!!!!!!Bedankt voor de tip!
Datum: 3 - 11 - 2004

Naam: Max

Reactie:

Pas Op!

Antwoord van Max:

Het schijnt dat het invullen van je e-mail adres in dit gastenboek zorgt voor Spam! Dus als je geen spamfilter hebt, of absoluut geen Spam wilt, vul dan NIET je e-mail adres in.
Datum: 31 - 10 - 2004

Naam: Marko

Reactie:

Wat een leuke website! Eindelijk de senseo op goede sterkte! Helemaal tof!

http://www.lostboys.be/site/senseo.php

Antwoord van Max:

Bedankt voor je reactie en je link op jouw eigen Page.
Datum: 28 - 10 - 2004

Naam: Esme

Reactie:

Hoi,
Ook het deksel van onze senseo zat muurvast. 24 uur wachten (knars...), en dan nog niet open gaan he!
De truck van de achterkant losmaken en lucht in het slangetje laten hielp gelukkig.
Bedankt voor de tips!
Datum: 17 - 10 - 2004

Naam: Abe Mackay

Reactie:

Wij pas een Senseo koffie apparaat gekregen, maar omdat wij hier 110 volt-60 Hz hebben , moesten wij naar 220 volt overschakelen.
Is er een mogelijkheid om het apparaat van 50 Hz naar 60 Hz te veranderen.Waarschijnlijk loopt de pomp nu een beetje sneller.
Ook is er een zaak in Canada waar je de pads kan bestellen
Althans bedankt.

Abe en Jeannette Mackay

Antwoord van Max:

Het lijkt me niet zo'n groot probleem, Abe, als de pomp wat sneller loopt door die 60 Hz, dan is je koffie eerder klaar :-) Misschien is de tip van GeminiAlpha van 17-4 wat voor jou! Een filter om zelf losse koffie in te doen. Surf naar : http://www.elektrowarenhuis.nl/

Succes!
Datum: 10 - 10 - 2004

Naam: carolina

Reactie:

ik zag zojuist al iets over de magneet en de detector,
en dacht yesssss dat moet het zijn,..maar ja nu heb ik hem net weer open gemaakt, pfffffff en doet ie het nog niet,...
ennuh magneetje geen aanslag of alg!!!
zou ik misschien nog iets kunnen doen? apparaat misschien nog eens open en dan kijken of het draadje aan de andere kant vd detector,..nog wel goed zit??
ik weet het niet meer ,..pffffffffffffffffffffff wordt er zo moe van!!!

Antwoord van Max:

Zit het magneetje wel goed los, als je de waterhouder schudt? Je kunt ook even kijken of het detectortje niet van zijn plaats verschoven is. Veel geluk ermee!
Datum: 8 - 10 - 2004

[Teken gastenboek] [Bekijk gastenboek] [Terug naar Senseo Page]

This Dreambook brought to you by
DreamHost Web Hosting